- Kasları ciddi anlamda yaralamak oldukça zordur. Bazen mikroyaralanmalar (kasları oluşturan fibrillerde küçük travmalar) olabilir. Çünkü siz onu yaralamadan çok önce sinir sistemi yoluyla size tehlike alarmını (ağrı,çekme) verirler.
- Kaslar kullanılmadığında veya kendi görevine uygun olmayan durumlarda kullanılırsa , beslenme yönünden daha sağlıksızlaşır ve güçsüz kalırlar.
- Kaslada birçok sensör bulunur. Bu yüzden ağrı deneyiminizin önemli bir parçası olabilirler.
- Kasların kanlanması yani beslenmesi çok iyidir. Bu yüzden yaralanmaların üstesinden çok iyi gelirler. Vücut harekete ve korumaya ihtiyaç duyar ve sizi buna göre modifiye eder. Eğer dilinizi yaraladıysanız bilirsiniz; çok hızlı iyileşir. Dil de kastan oluşur.
- Değişmiş kas aktiviteleri (spazm,katılık hissi) vücudumuzun sakatlanma riski veya tehlike algısına olan adaptasyonudur.
- Kaslar, beyindeki pencerelerdir. etrafımızda olan biteni anlamlandırıp, bununla nasıl başa çıkacağımızla ilgilidir. Spazm genellikle vücudu korumaya yönelik beynin oluşturduğu değişmiş kas aktivitesidir.
Kas yaralanmaları, kas tutulmaları, kas ağrıları vb. Durumların uzman tarafından değerlendirilip, bu bilgiler ışığında doğru müdahalelerle %100’e yakın olumlu sonuçlar alınabilmektedir.