Bu bloğumuzda, fizyoterapi konusunda en çok araştırılan, tedavi edilmeye çalışılan, çektirilen, yerine sokturulan ve daha bir sürü eylemde bulunulan ‘FITIK’ şikayeti ve oluştuktan sonra nasıl bir süreç izlediğini inceleyeceğiz. İnternette araştırdığınızda hep felç kalmak, fıtık kopması gibi kavramlar karşınıza çıkıyor olabilir. Fakat bir konuyu çok fazla fikirin savunuyor olması o fikrin doğru olduğu anlamına gelmiyor. Fıtık konusunda da durum aynen böyle işliyor. Fıtıklar söylenilenlerin aksine patlayabilen,kopabilen,kayabilen yapılar DEĞİLDİR. İyileşme süreçleri de gayet başarılıdır. Yani belinizdeki, boynunuzdaki ağrının sebebini her zaman fıtığa bağlayıp, tedavisinin de onu yok etmek olduğu düşünülüyor. Fıtıklar oluştuktan sonra, vücudumuzun diğer bölümleri gibi iyileşebilir yapılardır. Fakat fıtık kaynaklı ağrınıza kuvvet kaybı, idrar kaçırma, genital bölgede hissislik eşlik ediyorsa doktor randevunuz konusunda acele etmeniz gerekir.
Klinikte en çok sorulan sorulardan biridir “BEL FITIĞIM İYİLEŞİR Mİ?. Biz de bu soru üzerine fıtığın oluştuktan sonraki süreciyle ilgili en güncel ve kaliteli yayınları inceledik. Gördüğünüz görüntüler bu yayınlardan alınmıştır. Fıtığın oluşabildiği gibi GERİ ÇEKİLEBİLECEKLERİNİN kanıtı niteliğindedir. Bu örneklerdeki hastalar, bu süreçte herhangi bir spesifik tedavi programına dahil edilmemişlerdir.
Bu görüntülerden çıkardığımız sonuçlar ise;
Fıtığa bağlı ağrınız olduğunda doğru beslenme önerileri, size uygun hareket teknikleri, yumuşak manuel terapi uygulamaları ile süreci iyi yöneterek kalıcı çözümler sağlayabiliriz.
Son yıllarda yapılan çalışmalarda özellikle fıtık ne kadar ileri seviyedeyse geri çekilme oranının o kadar yüksek olduğu gözlenmiştir.
Süreci daha iyi yönetebilmek için bize danışabilirsiniz…